Обадете ни се: 0877100215 / 0876680384
 

Шунковар - уред за приготвяне на домашна, здравословна шунка

  • 29.00лв.

Шунковар, уникално устройство за приготвяне на шунка и специалитети от месо

Бърза поръчка

Добави към любими

Сравни

Наличност: В наличност

Модел: 2188

Шунковар - уред за приготвяне на домашна, здравословна шунка

В цял свят хората се стремят все повече към здравословно, правилно и полезно хранене. В зависимост от местоположението в световен мащаб, хората си запазват традициите и местните вкусове. Това в съвременната кулинария се случва, чрез изобретяване и навлизане в готварството на нови уреди, съдове и прибори, които помагат на съвременния човек за приготвяне на храната си. Именно точно това ще Ви представим с кратко разяснение.

Предлагаме Ви уреда за приготвяне на шунка или така нареченият шунковар. Той може да се употребява в стандартни тенджери, тави, касероли, и всякакъв вид стандартни съдове за готвене.

Шункувара е предвиден за приготвяне на шунка, колбаси, ролета и други деликатеси от месо, риба и птици с възможност за добавяне на всякакви подправки, зеленчуци и др. на вкус. В основата на приготвяне на шунката е температурната обработка на хранителните продукти, чрез варене, печене и др. Поради тази причина шунковара е изработен от неръждаема стомана 18 – 10, която е готварска стомана употребявана за производството на тенджери, тави, тигани и всякакви гастро съдове. Всички негови елементи са предвидени да издържат температури, без да отдават вредни вещества на храната.

Максималният работен обем на уреда за приготвяне на шунка се дели на два вида:

1. Максимален работен обем при поставяне на сурови продукти. Може да се поставя месо с обем от 0.9 л., 1,13 л и 1,5 л. Това може да се контролира чрез трите разделителя на шунковара в зависимост от нуждите.

2. Обем на готовия продукт в зависимост от продукта поставен в сурово състояние – на първа степен, при поставяне на 0,9 л суров материал – от 0,2 л – до 0,8 л готов продукт в зависимост от вида на месото. При поставяне на 1,13 л. суров материал – от 0,5 л. – до 1 л. готов продукт. От 1,5 л. суров материал – от 0,75 л. – до 1,4 л. готов продукт.

Преди да използвате продукта за първи път, той трябва да се измие добре, тъй като може да има по себе си производствена мръсотия. Шунковара е предвиден за домашна употреба, тъй като моделът е направен с малък обем за домашни цели, но доброто му качество позволява да се употребява в заведения за хранене с малки нужди от домашна шунка.

Внимание! Когато почиствате продукта и при употребата му внимавайте за порязване, тъй като уредът за приготвяне на шунка е с много технологични отвори.

Правила за правилна употреба на шунковара и оптимален резултат.

1. Следвайте точно рецептата, когато приготвяте съставките, спазвайте теглото и пропорциите.

2. Напълнете съдът, така че да може да се закачат пружините в прорезите на съдът. Това е нужно за да се пресова нормално материалът за шунка.

3. Поставете корпуса с прорезите нагоре върху твърда повърхност.

4. Поставете единият от капаците в корпуса, спускайки го до долу със сгънатият ръб нагоре към прорезите. Така се получава отворена консерва. Отворите за пружините трябва да съвпадат с отворите на корпуса.

5. Поставете плик за печене вътре в корпуса, за да е готов шунковара за пълнене. Обърнете излизащата част на торбичката извън ръба на кутията.

6. Равномерно започнете да запълвате торбата поставена в корпуса, като се стараете да не остават кухини. Притиснете внимателно материала за шунка в плика, като отново се уверите, че няма кухини.

7. След напълването на плика, внимателно завържете краищата му с готварско въже или специализиране термо лепенка, като се стараете да не остава въздух в плика при сместа. След завързването, прережете внимателно излишният остатък от плика.

8. На върха на завързаният плик поставете вторият капак със сгънатият ръб надолу, като внимателно подравните неравностите по плика. Капакът трябва да е поставен, така че отворите за пружините на капака да съвпадат с прорезите на корпуса.

9. Закачете четирите пружини на шунковара за междинните отвори, след което ги опънете, така че краищата им да са опънати от капак за капак, като внимавате да са добре влезли в отворите си. Всичко това се прави внимателно, като се внимава да не се нарани плика. Малки дупчици не са от значение, но големи отвори по плика ще намалят качеството на шунката.Поставете така подготвеният уред за приготвяне на шунка в тенджера, в зависимост от размера и може да се постави както прав, така и легнал. След което залейте с чиста вода шунковара до закриването му.

След поставяне на огъня на тенджерата с шунковара, настойте котлона на желаната температура според рецептата и това дали приготвяте шунка, роле или някакъв вид колбас.

След приготвяне на шунката, целият шунковар се охлажда и се слага в хладилник за 3 часа за да се охлади. Не разглобявайте шунковара до пълно охлаждане.

След като се охлади, внимателно разкачете пружините и изкарайте плика с готовият продукт.

Грижи за шунковара.

Веднага след употреба изплакнете и измийте корпуса и останалите части на шунковара с мека гъба и сапунена вода. Уредът може да се почиства в съдомиялна машина. Не почиствайте прибора с абразивни препарати и почистващи средства. Не употребявайте белени, ацетони и бензини за почистването му. След измиване подсушавайте добре. Грижете се за шунковара, така както за съдовете си за готвене.


  • Доставката е за сметка на купувача !


    Срок за изпълнение на доставката - от 1 до 3 работни дни.

    Преференциалните тарифи зависят от теглото и количеството на продукта!

    Метод на плащане : В брой при получаване на пратката !

    Всички пратки се изпращат с опция за преглед преди заплащането им !

    Ориентировъчна цена за доставка до офис на Спиди е около - 6.50 лв., а на Еконт - 6.50лв. Цената за доставка до Вашия адрес е около 8лв. за делнични дни. Цената за доставка “до адрес” в съботен ден е с около 3лв. по-скъпа. 

    При изпращането на пратката, вие ще получите номер на товарителницата, като съобщение на електронната си поща /която сте вписали при поръчката/.  В мейла ще има и линк, чрез който можете да проследите местонахождението на пратката, и да видите къде се намира в момента.

Проследете Вашата Пратка

След като кликнете върху логото на куриерската фирма, въведете номера на товарителницата, който изпратихме на вашата електронна поща.


    Всяка изпратена от нас поръчка е с опция Тест/Преглед, което гарантира, че ще получите точно това, което сте поръчали.

    При желание от ваша страна, може да добавим и данъчна фактура, трябва да го заявите/впишете данните, като коментар при поръчката/, ако не сте вписали данните на фирмата, може да го направите чрез контактната форма или на телефон 0877100215

    Плащане


    . Плащане при доставка чрез наложен платеж/ППП - при получаване на пратката, плащате дължимата сума на куриера.



ВРЪЩАНЕ

Правим всичко възможно да останете доволни от направената покупка при нас. Ако желаете да върнете, замените продукт или имате някакви коментари и препоръки, моля да се свържете с нас. Стараем се Връщането и Заменянето да става по възможно най-бързия и лесен за вас начин. Без да попълвате формуляри и документи. Може да върнете артикул или поръчка, като ние ще ви възстановим сумата която сте платили като наложен платеж/ППП или ще получите плащането по банковата ви сметка.
Важно: НЕ възстановяваме суми и разходи направени от вас за допълнителни разходи, като пример, стойността на таксито до офиса на куриера... Ще ви изплатим само стойността на артикула /наложения платеж/, който сте платили на куриера при получаване на пратката! А ако проблемът е в качеството, ще поемем стойността на куриерската услуга.

При възникване на въпроси свързани с артикулите, начина за заплащане, доставка… и др. може да се свържете с нас на телефон 0877100215 или на електронната ни поща.

Коментари

Няма коментари за този продукт.

Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!